WIHU'20 COVİD'19 5. KONGRESİ VE FUARI

Mahmudiye Vakfı olarak üyesi olduğumuz WIHU 23-25 aralıkta üç gün sanal kongre gerçekleştirdi.
Kongrede vakfımızı uluslararası tanıtıma sunabileceğimiz bir standa sahiptik. Bu stant yurt dışı dil eğitimi ve yardım programları için faydalı oluyor. Böylece işbirliği yapabileceğimiz kişilerle tanışıyoruz.

Kayıt formu; http://www.wihu.org.tr/tr/wihu2020.php kaydolan öğrencilerimiz ve diğer katılımcılar kongreye dahil oldular.

Bu link üzerinden yayınlara katılım gerçekleştirildi ayrıca fuar alanından standımızada ziyaretler gerçekleştirildi. ????????

Link: https://wihu.digicon.ist/

Stand: Fuar Alanı 》 Salon 1 》 Mahmudiye Vakfı Standı

Kongerede Konuşulanlar,

AŞI, ÇİP VE MUTASYONLAR ÜZERİNDEN EGEMEN GÜÇLER KORKU SALMAYA DEVAM EDİYORLAR.
PANDEMİYİ DAHA DA UZATIP, BUNDAN EKONOMİK ÇIKARLAR ELDE ETMEK İSTİYORLAR!

Dünya İslam Sağlık Birliği’nin (WIHU) 23-25 Aralık’da yapılan WIHU’20 COVID’19 Pandemi kongresi ve Fuarı sona erdi.
Kongreye açılış gününde Zoom üzerinden  90’a yakın ülkeden 2754 kişilik katılım sağlandı. İkinci gün 800 civarında katılım oldu. Aynı zamanda bir bu kadar da YouTube üzerinden canlı dinleyiciye ulaşıldı. NTR TV canlı yayın yaptı. Kongreye yüze yakın panelist katıldı. 40’a yakınını başka ülkelerden katılan konuşmacılar teşkil etti.
Üç gün boyunca devam eden kongre Türkçe ve İngilizce simültane tercüme edildi. Bir sonraki WIHU Kongre ve Fuarı 2021 yılında Malezya Kuala Lumpur’da gerçekleştirilecek. Malezya’dan Papisma başkanı Prof. Dr. Suhaini KADIMAN kapanışta WIHU’21 Kongresine davet etti.
Dünya İslam Sağlık Birliği Başkanı Dr. Kasım Sezen kongrenin kapanış konuşmasında, “Bu kongreyi gerçekleştirdikleri için Allah’a hamd ettiklerini, 90 ülkeden katılım olan bu çapta bir kongrenin, bu kadar dinleyicinin olduğu bir sanal kongrenin dünya çapında ilk defa gerçekleştirildiğini,”söyledi.
Sonuç bildirgesini kongre başkanı Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu okudu. Bildirge ektedir.
Kongrede çarpıcı açıklamalar oldu. Emekli subay, strateji uzmanı Ali Coşar konuşmasında: “Aşının asla bir çip haline getirilip insan vücuduna enjekte edilemeyeceğini ve şu an ki Covid-19 virüsünün bir biyolojik savaş silahı olmadığını belirtildi. Buna rağmen egemen güçlerin çip ve aşı üzerinden, virüsün geninin oynanması üzerinden ya da bulaşıcılığının mutasyonlarla artması üzerinden dünyaya korku vermeye devam ettiklerini, bu korkuyla insanların kontrol altına alınmasının amaçlandığını,” belittti.

İrtibat: Furkan ATASEVEN
Dünya İslam Sağlık Birliği Koordinatörü